Tommy Ahlers

Danmark kan redde verden

Vi kan blive verdens førende testland for ny grønne teknologier, og vise vejen for resten af verden

Danmark skal gå forrest

Vores klode er i seriøs knibe, og danskerne er delt mellem apati og panik i spørgsmålet, om hvordan vi stopper klimaforandringerne.

I den politiske debat gribes der til forbud og klimaskam, og vi risikerer at de fleste danskere står af. Det er en blindgyde, for der behøves handling – og meget af den – men vi kan ikke nøjes med en kødløs dag om ugen i Danmark, når milliarder mennesker ønsker samme forbrug og liv, som vi har her.

Forbud og beskatninger kan ikke afbøde katastrofen

Vi skal aktivt søge radikalt nye løsninger, hvis vi skal have en reel chance for at nå vores fælles mål. Kan vi vise vejen, rummer det grønne teknologi-kapløb ikke bare mulige løsninger på udfordringerne.

Det vil også betyde flere beskæftigede, en stærkere økonomi og en tryggere hverdag i Danmark. Vi skal derfor give klimapolitikken langt større prioritet og øge investeringerne i et grønt Danmark.

Et testlaboratorium for ny grøn teknologi
Vi udgør en brøkdel af verdens befolkning, og vi kan ikke stoppe klimaforandringerne alene gennem ændrede forbrugsmønstre i Danmark. Vi bliver nødt til at tage et teknologisk kvantespring, hvis vi for alvor skal vinde klimakampen. Der skal investeres meget mere i forskning, og vi skal være bedre til at få de nye grønne teknologier ud på markedet.

Markedet bliver nødt til at være omdrejningspunkt for løsningen, hvis vi skal samle flertallet af verdens befolkning bag en grøn vision, de kan se sig selv i og som ikke sætter udviklingen i stå. Danmark skal være stedet hvor nye teknologier prøves af, inden de er modne til at blive skaleret globalt. på den måde kan vi inspirere verden ved at vise, at en grøn livstil kan hænge sammen med en høj levestandard og en økonomi i vækst.

Virksomhedernes ansvar
Som forbrugere skal vi stille krav til de produkter og virksomheder, som vi køber og bruger, så flere virksomheder kommer ind i klimakampen. Og så skal langt flere virksomheder gå foran og fastsætte mål om, hvornår deres forretning skal være CO2-neutral og hvordan det skal gøres, ligesom eksempelvis Mærsk, Danish Crown og Arla har gjort. Så virksomhederne investerer i udviklingen af nye grønne løsninger.

Vi skal gå forrest internationalt
Danmark kan gøre meget, men skal kloden reddes, skal vi have resten af verden med. Vi skal gå forrest i internationale klimaforhandlinger, så vi altid er dem, der driver ambitionerne op,
så flere lande fastsætter høje klimamål . Og så skal al ny lovgivning fra EU vurderes på, om det skader eller gavner klimaet, så hensyn til klimaet danner grundlag for nye politiske forslag.