Tommy Ahlers

Politisk Iværksætter

Jeg er gået ind i politik for at gøre en forskel i en verden, hvor for mange tvivler – på sig selv og på fremtiden.

Lad os udfordre vanetænkningen

Jeg er uddannelses- og forskningsminister og jeg stiller op til Folketinget for Venstre. Jeg er fraskilt, har to børn på 8 og 11 og bor på Østerbro.

Jeg har skabt mig en levevej som iværksætter ved at grundlægge og udvikle virksomheder, der kan ting, som ingen andre kunne.

I maj 2018 skiftede jeg spor og blev uddannelses- og forskningsminister. Nu er jeg gået ind i politik med al min energi for at skabe et endnu bedre Danmark.

Mødet med det politiske maskinrum har været både krævende og lærerigt, men det har forvisset mig om noget centralt – at mine erfaringer med innovation, teknologi og iværksætteri kan gøre en forskel på et Christiansborg, hvor de færreste deler min baggrund eller praktiske tilgang til det at skabe noget nyt.

Jeg tror at en iværksætter kan rykke ved vanetænkningen og de låste positioner, og kan skubbe dansk politik et nyt sted hen. Første skridt bliver at få åbnet Christiansborg lidt mere op, så vi giver plads til nye impulser.

Kærlighed til København
Jeg flyttede til København fra Sønderjylland i 1993 for at tage en kontorelev-uddannelse og skabe mig en karriere. Lige siden har jeg elsket så godt som hver eneste kvadratmeter af vores by. Det er her jeg bor med mine børn. Og det er her, jeg er lykkedes med at skabe nye virksomheder.

København er et superbrand for hele Danmark og med en status, som vi skal kunne turde at dyrke meget mere. Vores by tiltrækker både talent, kapital og nye ideer til Danmark. Det skal vi være stolte af, og gøre endnu mere. For vi har brug for at forny os og gøre Danmark til stedet, hvor vi omfavner det nye uden at give afkald på alt, det vi holder af.

Curriculum vitae

2018-2019:
Uddannelses- og forskningsminister

2015-2018:
Aktiv investor og bestyrelsesformand/medlem i opstartsvirksomheder

2010-2015:
Hovedinvestor og adm dir for Podio, opkøbt af Citrix i 2012 (fortsatte i ledelsen i Citrix)

2005-2010:
Stiftede ZYB, opkøbt af Vodafone i 2008 (fortsatte i ledelsen i Vodafone)

2005-2005:
Første virksomhed (lukkede ned efter 9 måneder)

2001-2005:
McKinsey

1996-2001:
Jura på Københavns Universitet